De baden van Porto Moniz

Vandaag gingen we weer met de huurauto op pad, deze keer naar de noord-westkant van Madeira. We zouden midden doorsteken naar de andere kust en daar een bezoek brengen aan Porto Moniz, waar zwembaden van zeewater te vinden zijn.

Kaart-2

De weg was deze keer 49 kilometer en het aantal tunnels en bruggen oversteeg zelfs de vorige route. We hebben ze geteld en kwamen uit op maar liefst 25 tunnels.

Wanneer we niet in een tunnel zaten was er genoeg te zien. Langs de weg waren er bijvoorbeeld van dit soort watervallen.

Waterval

De natuurlijke zwembaden in Porto Moniz liggen aan de kust. Het zijn bassins in de zee omringd door lavarotsen. Er moest toegang betaald worden om erin te komen, maar de prijs was 1 euro 50 per persoon, dus daar hoefden we het niet voor te laten.

Zwembaden

Het was leuk hier te zwemmen. Het zeewater was niet koud en je kunt hier heel dicht bij de branding komen, waardoor er een soort super golfslagbad ervaring ontstaat.

Bad Annemarie

Bad Jeroen

De kust is hier ook heel mooi. Porto Moniz vonden we echt een aanrader.

Porto Moniz

Op de terugweg kwamen we langs Sao Vicente, waar een grottencomplex te vinden is. We besloten hier ook een stop te maken. De grotten hier zijn bijzonder omdat ze gevormd zijn door hete lavastromen, niet door water. Er zijn dan ook geen stalagmieten of stalactieten te vinden.

Grot plant

Grot water

Aansluitend aan de rondleiding kregen we nog wat extra vermaak in de vorm van een kort filmpje over de vorming van Madeira. Er was ook nog een 3D film te zien over het binnenste van de aarde.

Nog geen reacties

Nog geen reacties

TrackBack URI

Plaats een reactie