Het oosten van Madeira

We hadden vandaag een auto gehuurd, een Renault Scenic.

Scenic

Met de huurauto wilden we langs de noord-oostkant van het eiland gaan rijden. De route die we hadden uitgestippeld was zo’n 45km. Dit lijkt kort, maar aangezien er nergens een vlak stuk weg te vinden is, waren we toch nog meer dan een uur onderweg.

Kaart-1

De eerste bestemming waar we heen reden was Santana in het noorden.

Het rijden op Madeira vond ik wel een uitdaging. Toen we eenmaal de hoofdsnelweg VR1 (Via Rapide 1) hadden bereikt was het goed te doen, maar in de stad Funchal zijn de straatjes smal en stijl. In het binnenland zijn hellingen van meer 10% geen uitzondering.

We reden onder het vliegveld door en de weg was een aaneenschakeling van tunnels en bruggen.

Vliegveld

De grote attractie in Santana zijn traditionele huisjes met rieten daken, die uniek zijn voor het gebied en het plakkaat ‘pittoresk’ meer dan verdienen. In enkele van de huisjes wonen nog mensen, maar de meesten zijn winkeltjes geworden gericht op toeristen.

Huisje

Niet alle huisjes in Santana waren overigens even pittoresk.

Krot

Op de terugweg deden we het plaatsje Machico aan. Hier kwam ontdekkingsreiziger João Gonçalves Zarco aan land toen hij Madeira claimde voor het Portugese rijk. Een eenvoudig bord herinnert aan deze historische gebeurtenis.

Bord

Machico heeft een opgespoten zandstrandje en een boulevard. Omdat er vrijwel geen hotels in de buurt zijn was de belangstelling gering. Het is duidelijk dat buiten de hoofdstad Funchal het eiland een stuk rustiger is.

Machico

2 Reacties

  • Door Herma, September 16, 2013 @ 6:58 pm

    Hoi Jer,
    Het is nu ook geen hoogseizoen, dus nog rustiger, maar het ziet er wel gezellig uit.
    Mams

  • Door not married, May 20, 2017 @ 6:03 pm

    I’m fairly sure I know who she was talking about as well. And if I’m right, Dresher is a terrible judge of character… because that girl can smart circles around most people in ANY room. She’s fantastic and I’m honored to know her and be friends with her.If I’m wrong about who it was, I still feel the same way about the person I thought she was talking about… and wouldn’t have wanted to see her dressed any differently.

Andere links naar dit artikel

Plaats een reactie