Op jacht naar walvissen en dolfijnen

Het is in Madeira mogelijk om in het wild walvissen en dolfijnen te zien. Dagelijks vertrekken er schepen die op zoek gaan naar de dieren. Wij wilden dat natuurlijk weleens meemaken, daarom monsterden we aan op de catamaran SeaBorn.

Er waren nog andere opties, waaronder het Columbus schip, een gemotoriseerde kopie van de boot waarmee de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus naar Amerika voer. Wij kozen ervoor dit schip van een afstandje te bewonderen.

Columbus Schip

Gelijk in het begin van de tocht hadden we beet: een trio tuimelaar dolfijnen zwom voor ons schip uit. Daarna bleef de zee rustig. We zouden Moby Dick op deze reis niet tegenkomen.

We kregen via deze boottocht wel de kans het eiland van een afstandje te bekijken. Aan hotels geen gebrek.

Hotels

In de kleine haven lag dit forse cruiseschip afgemeerd.

Cruise Schip

Maar het is geen massatoerisme op het eiland. Er is namelijk geen zandstrand. Wel bestaan grote delen van de kustlijn uit ruwe rotsen, loodrechte wanden die stijl uit het water komen. Indrukwekkend om te zien. Als je goed kijkt zie je hier een kabelbaantje naar boven lopen.

Rotsmuur 2

Na een duik in het warme zeewater, werden we weer aan land afgezet. Eenmaal terug in ons hotel ontdekten we het zwembad op het dak. Met dit fraaie uitzicht is het heerlijk baantjes trekken.

Zwembad op het dak

2 Reacties

  • Door Herma, September 16, 2013 @ 7:00 pm

    Hoi Jer,
    Het Columbus schip ziet er ondanks de motor toch uit alsof je moet roeien.
    Mams

  • Door Jeroen Derwort, September 16, 2013 @ 9:01 pm

    We hadden het risico zeeziek te worden er ook niet voor over 🙂

Andere links naar dit artikel

Plaats een reactie